Wilders jat woord ‘islamisering’ van Fortyun en betekenis van Goebbels

Het woord ‘islamisering’ werd in 1997 geintroduceerd in het boek van Pim Fortuyn ‘Tegen de islamisering van onze cultuur’ en vakkundig gekaapt door Geert Wilders. Islamisering is in het Nederlands een a-typisch woord, zeker in een politieke context.We kennen weliswaar de uitdrukking  ‘liberalisering’ maar dat heeft betrekking op de verzelfstandiging van overheidsdiensten en is nauwelijks politiek geladen. Het CDA en de PvdA liberaliseerden in de jaren negentig vrolijk met de VVD mee. Het begrip ‘socialiseren’ is zelfs nog minder verbonden met de politiek. Ondanks het feit dat volgens velen de invloed van de PvdA op de Nederlandse maatschappij aanzienlijk is geweest, bestaat er geen woord voor dit proces.

We kennen natuurlijk woorden als commercialisering of individualisering, en ik geef toe, de invloed op het dagelijks leven hiervan is groot, maar de begrippen zijn ideologisch neutraal en gesloten.

Het Nederlands kent geen woorden als ‘humaniseren’ of ‘katholikiseren’. Tijdens de etnische conflicten in Rwandna werd niet gesproken van ‘huturisering’ en in voormalig Joegoslavie niet van ‘servirisering’ of ‘kroatisering’, maar van ‘etnisch zuiveren’. Het enige woord dat in de buurt komt van het zo alomvattende ‘islamiseren’ is het archaische ‘kerstenen’, zo oud dat het zelfs geen lemma kent in het Wikiwoordenboek.

De door Wilders gebruikte vorm ‘islamisering’ als het proces van de totale onvrijwillige onderwerping aan een dominante ideologie die uit is op de wereldheerschappij, klinkt als een zin uit het Oude Testemant en kent zijn weerga niet in de Nederlandse Taal.

Helaas geeft Wilders nergens een sluitende definitie van het begrip ‘islamisering’. Soms komen er wat halfslachtige voorbeelden als in zijn Miami speech:

 • Allow me to give you a few examples of Islamization in the United States: Muslim taxi drivers at Minneapolis airport have refused over 5,000 passengers because they were carrying alcohol; Muslim students are demanding separate campus housing; Muslim women are demanding separate hours in gyms and swimming pools; schools are banning Halloween and Christmas celebrations – indeed, schools are taking pork off their cafeteria menus to avoid offending Muslim students.

en even verderop met deze voorbeelden in schril contrast staande apocalyptische voorspellingen:

 • If we do not stop the Islamization, we will lose everything: our identity, our culture, our democratic constitutional state, our freedom and our civilization. In Europe we are already losing the right to free speech, the right to criticize Islam.

In 1943 sprak Joseph Goebbels zijn beruchte “Nun, Volk steh auf, und Sturm brich los!” speech uit. Daarin kwam het woord ‘Bolshevization’ voor:

 • The goal of Bolshevism is Jewish world revolution. They want to bring chaos to the Reich and Europe, using the resulting hopelessness and desperation to establish their international, Bolshevist-concealed capitalist tyranny. (……) I do not need to say what that would mean for the German people. A Bolshevization of the Reich would mean the liquidation of our entire intelligentsia and leadership, and the descent of our workers into Bolshevist-Jewish slavery.

Zoek de verschillen.

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

5 Reacties op “Wilders jat woord ‘islamisering’ van Fortyun en betekenis van Goebbels

 1. Eerder schreef ik:

  “De islam is een politieke ideologie die streeft naar wereldheerschappij en die het Westen bedreigt.” (…) “werelddominantie”

  “Their goal was total Jewish domination.”
      Joseph Goebbels in ‘Das Reich’, 20 Juli 1941

  Zie meer voorbeelden:
  http://www.vkblog.nl/bericht/191810/In_essentie

 2. Pingback: Krapuul.nl » Wilders jat woord ‘islamisering’ van Fortyun en betekenis van Goebbels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s